Отворено Писмо 22 11 2017

Отворено Писмо и Предупредување до Македонскиот народ од страна на
СеМакедонскиот Национален Совет-
МАКЕДОНИУМ :

Ако не верувате во Теории на заговор против Македонија тогаш отворете ги ширум очите и прошетајте по неколку Скопски населби.
Ако и тогаш очите не ви се избодени со новите минариња на џамиите, тогаш седнете во автомобил и возете долж селата и градовите на Северо западна Македонија.
Качете се на Попова Шапка и забележите што се гради.
Продолжете на патот за Охрид преку Кичево, Дебар, Струга.
И не запирајте таму туку продолжете кон Битола па Прилеп и свртете накај Источно Македонските градови и села.
Вратете се повторно во Скопје со очи избодени од стотици нови минариња и џамии и запрашајте се:
Што се случува со нашата Македонија?
Што се случува со таа Библиска земја , единствена од сите Европски држави спомната 39 пати во Светото Писмо?
Што се случува со земјата во која Рамно Апосолот Павле го донесе за прв пат Христовото учение? Што се случува во земјата во која за прв пат беше крстена убавата и чедна Бојаџика, Лидија?Што се случува со земјата од која Македонските браќа Кирил и Методиј го пренесоа Светото Слово преку Македонскиот јазик?
Што се случува со земјата чиј што народ ги изгради првите Православни Цркви, ги исцрта најубавите икони и фрески и го подигна Крсот на Православието кон вишното Македонски небо?

Денес, Македонци наши, едно парче од таа Света Македонска Земја е под егзистенционална закана да биде потопена од Исламското Цунами чии што бранови се почесто надоваѓаат.
Зарем не ви е јасно, Македонци наши дека зад маската на пројектот” Албанизација” на Македонија се крие вистинското лице на оние што сакаат Македонија да ја избришат од светските мапи како Колевка на Христијанството, огниште во кое гори пламенот на Православната Вера.

Тој процес на Бришење, што не и успеа на Отоманската империја за 500 години, сега продолжува со сесрдна и свесна подршка на” Македонските” политичари и партии, посебно предводени од СДСМ и ВМРО- ДПМНЕ за сите овие 27 години од осамостојувањето.

Процесот започна во шеесеттите години на минатиот век за време на Титова Југославија кога КПМ на чело со Лазо Колишевски и Крсте Црвенковски ги спроведе пројектите “Дреновец ” 1 и 2 со плански населување на иљадници Албанци од Косово во Тетовско Полошкиот регион.
Тој план продолжи со Киро Глигоров и Бранко Црвенковски со стотици иљади нелегални државјанства, со бранот бегалци од Босна, со политиката за размена на територии првена во МАНУ и подржана од владата на Љубчо Георгиевски.

Никола Груевски и неговата партија беа соучесници , и сеуште се, во систематското преобличување на Македонскиит национален, и Духовен идентитет , како што тоа сега се гледа и со новата” реформска” комунистичко-балистичка влада на Заев поткрепена со кукавичкото молк на Ѓорѓи Иванов.
И додека ние Македонците си ги копаме очите едни на други и едни со други со пратјето искорнато од партиските плотја, ” остануваме слепи и не гледаме дека ” Македонските” партии и политичари, сите до еден , ја продаваат светата Македонска земја на “Тендери” со кои низ Македонија ќе се градат” Бегалски Кампови за Стотици иљади Муслимани од Блискиот Исток.

Тоа е цената што според Ѓаволскиот Договор склопен со ЕУ што го направија Груевски и Заев ќе ја платиме ние Македонците, Православните Христијани.
И додека нашата Македонска Православна Црква ја игра улогата на ЈУДА маскиран со ” политичка коректност, ние остануваме неми сведоци на фактот дека нашиот Фузички и Духовен Простор се намалува драматично и дека ако не се освестиме час поскоро, нашите молитви упатени кон Бога Господа ќе станат бледо, тихо и далечно ехо загубено од звучните минариња како најава дека се приближува Македонскиот Армагедон.
Како предупредување нека ни служат овие пророчки зборови :

“Тој што не ја почитува Мајката, е осуден да живее како сираче.
Народ што не ја почитува Македонија е осуден да живее како бездомник”.

Ние како МАКЕДОНИУМ остануваме на постулатите на борбата за Македонската кауза и верни на иделот.
Ќе се бориме со сите средства до крај за одбрана на нашиот идентитет и држава! Имаме јасна порака до сите кои го предадоа народот,дека Македонскиот народ ќе ги мине и овие премрежија и дека на крај сите вас предавниците ќе ве закачиме на ѕидот на срамот,како предавници на Македонските национални интереси и Македонскиот народ!

СеМакедонски Национален Совет
-МАКЕДОНИУМ

Соопштение 17.11.17

Го повикуваме Македонскиот народ да се приклучи на протестите без оглед на партиската припадност, политички и верски убедувања, заради одбрана на Македонија и Македонските национани интереси!

СеМакедонскиот Национален Совет – Македониум ја известува јавноста дека со едногласна одлука на Претседателството, ќе покрене постапка пред Уставен суд на Република Македонија ПРОТИВ Законот за двојазичност и ќе го оспори истиот како антиуставен и против интересите на државата, чија постапка беше отпочната вчера во Собранието на Република Македонија со 66 гласа ЗА.

СеМакедонскиот Национален Совет – Македониум, ги повикува сите политички партии и организации да се спротивстават на секој можен начин на носење на ваков закон,кој во суштина е почеток на повторни измени во Уставот на Република Македонија и редефинирање на државата.

Јасно и гласно ги повикуваме парламентарните политички партии да ја напуштат работата на Собранието и заедно со сите останати вонпарламентарни партии и организации јавно да се приклучат кон протестите за одбрана на Македонските национални и државни интереси !

Најостро се спротивставуваме на мешање на странскиот фактор во Македонија во Македонските национални и внатрешни работи и ЈАСНА ПОРАКА испраќаме до нив дека Македонија и Македонските државни и национални работи се РАБОТА само на Македонскиот народ и никој друг нема право да одлучува по нив !
СеМакедонскиот Национален Совет – Македониум најбрзо можно продолжува со повеќемесечните протести ПРОТИВ ПРЕДАВСТВАТА НА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКИОТ НАРОД и ќе ги преземе и сите правно- административни средства за оспорување на секој обид за нанесување штета на Македонските национачни интереси !

Го повикуваме Македонскиот народ да се приклучи на протестите без оглед на партиската припадност, политички и верски убедувања, заради одбрана на Македонија и Македонските национани интереси!

СеМакедонски Национален Совет
– Македониум

Сите линии се поминати ! Сите граници !

Специјалната војна против Македонија е во својот најсилен замав и се прават сите напори од непријателите на Македонија да се стави крај на нашето постоење како народ и Македонија како држава!

Пред нецела година во Воден, се формираше Македонски културно образовен Центар – Македонски Даб .. Формиран е од страна на Евгенија Натцулиду и Отец Никодим Царкњаз. Регистриран од страна на Грчката држава,со сопствена сметка и печат. ДА !! Името е МАКЕДОНСКИ КУЛТУРНО ОБРАЗОВЕН ЦЕНТАР -МАКЕДОНСКИ ДАБ ! Со овој чин Евгенија и Никодим направија огромен исчекор за паравата на Македонците во Беломорска Македонија, ама направија и нешто друго,МНОГУ ПОГОЛЕМО ! Додека сите Македонски влади низ годините клечеа на коленици и преговараа за нашето име, сите до еден ПРЕДАВНИЦИ НА МАКЕДОНСКИОТ РОД И НАРОД , овие ХЕРОИ НА МАКЕДОНИЈА, Евгенија Натцулиду и Отец Никодим Царкњаз ЈА ПОБЕДИЈА ГРЧКАТА ДРЖАВА И ГО ДОБИЈА СПОРОТ ЗА ИМЕТО ! ЈА ПОБЕДИЈА ГРЧКАТА ДРЖАВА,затоа што ја принудија да регистрира МАКЕДОНСКИ културно образовен центар – МАКЕДОНСКИ ДАБ ! За оние кои не можат да разберат за што зборувам, да им објаснам.. Грчката држава регистрираше организација на Македонците со зборот Македонски на два пати во насловот на организацијата !!! За ова молчеа сите во Македонија освен мене,кој на два пати на гостувањата на ТВ Сонце го спомнав ова. А сите знаеја ! На Конгресот на Македониумот во Прилеп, Евгенија и Никодим беа присутни и таму се формираше Генерален Совет на Македонците со представници на Македонците од државата,соседството и од секаде низ светот. Евгенија и Никодим се дел од тој Генерален Совет на Македонците како представници на истиот од Беломорска Македонија !!
Синоќа се појави вест ! Евгенија Натцулиду од Воден, поднесе барање за дерегистрација на организацијата,заради закани по живот,личната сигурност,секакави вербални напади од страна на Грчката држава,разни понди и маџири,ама и од кодоши,шпиони и секакви продадени Македонци од Беломорска Македонија. Чекор на кој беше принудена ,заради никаква заштита од никој,а најмалце од државата Македонија ! Јас лично знам со што се соочуваше Евгенија,посебно и Никодим и ова денес го кажувам за да знаете целата вистина. ДЕКА ОВИЕ ТУКА,КОИ СЕ ЧУКААТ ВО ГРАДИТЕ ВО ИМЕ НА ПАТРИОТИЗМОТ, НАЈМНОГУ ГРУЕВСКИ,ИВАНОВ И КОМПАНИЈА , НЕ СЕ НИШТО ДРУГО ОСВЕН ПРЕДАВНИЦИ НА БОРБАТА ЗА МАКЕДОНСКАТА КАУЗА !

ДО СИТЕ ПРЕДАВНИЦИ НА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКИОТ НАРОД !!

Денеска повторно ќе му правите кворум за работа во собранието на СДСШ ! Ќе фрлате од говорница секакви тези дека сте патриоти, АМА … НАМЕСТО ДА НАПУШТИТЕ СЕДНИЦАТА И ДА НЕМААТ КВОРУМ ЗА РАБОТА,НАМЕСТО ДА СЕ БОРИТЕ СО НАРОДОТ ОД УЛИЦА ПРОТИВ ПРЕДАВСТВАТА ВРЗ МАКЕДОНИЈА,ВИЕ ДЕНЕС КЕ ДАВАТЕ АМИН НА ДВОЈАЗИЧНОСТ! ЗАТОА И ГРУЕВСКИ ДАДЕ НАЛОГ ЗА БОЈКОТ НА СИТЕ ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПРЕДАВСТВАТА ВРЗ МАКЕДОНИЈА,НАЈМНОГУ БОЈКОТ НА МАКЕДОНИУМОТ КОЈ ЦЕЛО ЛЕТО ПРОТЕСТИРА ! Заборавате една работа. Секое предавство,кога тогаш го стигнува правдината,ако не од народот,тогаш од господ ! Вие сте ЈУДИ на својот род,ПРЕДАВНИЦИ на Македонија и Македонскиот народ! И секој еден кој ве поддржува во вашите саботажи и бојкоти во одбрана на идентитетот и државата,слободно нека се нареди до вас ! Оти со прст не мрднал да направи барем наједноставното,а тоа е да излезе на протести !! Ќе бидете отфрлени од своите,а ЈАС ЛИЧНО ВИ ГАРАНТИРАМ ДЕКА НА ПЛОШТАД ВО СКОПЈЕ ЌЕ ДИГНАМ ЗИД НА СРАМОТ И ЛИЧНО ЌЕ ГИ ИСПИШАМ ВАШИТЕ ИМИЊА НА НЕГО,ЗА ДА СЕКОЈ КОЈ ШТО ЌЕ ПОМИНЕ, ДА ПЛУКА ПО ВАШИТЕ ИМИЊА КАКО НАЈГОЛЕМ СРАМ ВО ИСТОРИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА ! ДА ПЛУКА ПО ИМИЊАТА НА ПРЕДАВНИЦИТЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД!!! ВИЕ СТЕ ЈУДИ !!!!

СЕ ОБРАЌАМ И ДО МАКЕДОНЦИТЕ ВО ДРЖАВАТА И СЕКАДЕ КАДЕ ШТО ГИ ИМА ВО СОСЕДСТВОТО И СВЕТОТ !!!

Браќа и сестри Македонци !

Станувајте,дигнете се и исправете се против најголемите ПРЕДАВСТВА врз Македонија ! Ве слушам лидер барате !! ЛИДЕР СТЕ САМИТЕ ВИЕ ,СЕКОЈ ОД ВАС ЕДЕН ,САМ И ПОЕДИНЕЧНО !!! ДОСТА СО КУЛТОВИ НА ЛИЧНОСТИ !! БИДЕТЕ ЛИДЕР НА СОПСТВЕНАТА СВЕСТ И СОВЕСТ,НЕКА ВЕ ВОДИ ДУХОТ МАКЕДОНСКИ ВО ВАС, ИСПРАВЕТЕ СЕ И БОРЕТЕ СЕ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ ПРАВДИНИ !!! НЕМОЈ ДА ЧЕКАТЕ НА ГРУЕВСКИ,ИВАНОВ И СЛИЧНИ. ОНИ СЕ НА ДРУГАТА СТРАНА И АМИНУВААТ НА ПОСЛЕДНОТО ОПЕЛО ВРЗ МАКЕДОНИЈА !!! СТАНУВАЈТЕ БРАЌА И СЕСТРИ,СТАРО И МЛАДО,МАКЕДОНЦИ КАДЕ И ДА СТЕ И БРАНЕТЕ СИ ЈА ДРЖАВАТА И ИДЕНТИТЕТОТ !!!!! БИДЕТЕ ЛИДЕРИ НА МАКЕДОНЕЦОТ ВО ВАС, БИДЕТЕ ЛИДЕРИ НА СЛОБОДАРСКИОТ ДУХ ВО ИМЕ НА ОПСТАНОКОТ НА МАКЕДОНИЈА НА СВЕТСКАТА КАРТА НА НАРОДИ !!! ВО ИМЕТО НА СЕМОЌНИОТ ГОСПОД БОГ, ВО ИМЕТО НА ХРИСТИЈАНСТВОТО, ВО ИМЕТО НА ВАШИТЕ ДЕЦА И ИДНИ ПОКОЛЕНИЈА,АМА И ВО ИМЕТО НА ВАШИТЕ ТАТКОВЦИ, ДЕДОВЦИ И ПРАДЕДОВЦИ, ВО ИМЕТО НА СЕТА ПРОЛЕАНА КРВ ЗА МАКЕДОНИЈА И ДАДЕНИ ЖРТВИ !!!! СТАНУВАЈТЕ ВЕЌЕ ЕДНАШ И ИЗЛЕГУВАЈТЕ НА УЛИЦА ДА СИ ЈА БРАНИТЕ ДРЖАВАТА И ИДЕНТИТЕТОТ !!!!

ВЕ ПОВИКУВАМ МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЦЕЛИОТ СВЕТ,КАДЕ И ДА ЖИВЕЕТЕ, СТАНУВАЈТЕ БРАЌА И СЕСТРИ И ИЗЛЕЗЕТЕ НА МАСОВНИ ДЕМОНСТРАЦИИ, ЗА ДА ЗНААТ И ГРУЕВСКИ И ЗАЕВ, ИВАНОВ И СИТЕ КОИ СЕ ВО МОМЕНТОВ ДЕКА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД Е ПРОТИВ НИВНИТЕ ПОЛИТИКИ НА ПРЕДАВСТВА ВРЗ МАКЕДОНИЈА !!!!

ВЕ ПОВИКУВАМ КАКО ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СЕМАКЕДОНСКИОТ НАЦИОНАЛЕН СОВЕТ- МАКЕДОНИУМ,КАКО ЧЛЕН НА ГЕНЕРАЛНИОТ СОВЕТ НА МАКЕДОНЦИТЕ,КАКО РАКОВОДИТЕЛ НА НАРОДНАТА ВЛАДА ВО СЕНКА, АМА НАЈМНОГУ ВЕ ПОВИКУВАМ КАКО ВАШ БРАТ ПО КРВ И ПО РОД МАКЕДОНСКИ !!! ВО ИМЕТО НА МАКЕДОНИЈА !!!

Страшко Олумчев

МАКЕДОНЕЦ И НИШТО ПОВЕЌЕ !!!!!

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ !!!

МАКЕДОНИЈА ЗА ВЕК И ВЕКОВИ !!

АМИН !!!!

А ШТО ВЕЛИ УСТАВОТ?

Член 7 – Во Република Македонија службен јазик е македонскиот јазик и …

Член 7 – Во Република Македонија службен јазик е македонскиот јазик и неготовто кирилско писмо. Во единици на локалната самоуправа во кои како множинство живеат припадниците на националностите, во службена употреба, покрај македонскиот јазик и кирилското писмо, се и јазикот и писмото на националностите на начин утрврден со закон…

Член 131 – Одлука за пристапување кон измена на Уставот донесува Собранието со двотретинско множинство гласови од вкупниот број пратеници. Нацртот за измената на уставот го утврдува Собранието со множинство гласови од вкупниот број пратеници и го става на јавна дискусија. Одлука за измена на Уставот донесува Собранието со двотретинско множинство гласови од вкупниот број пратеници. Измената на Уставот ја прогласува Собранието.

Овој криминален предавнички чин, овој криминален закон за јазиците е во спротивност со овие два члена од Уставот на Република Македонија. Криминален и предавнички акт на самоволие, а она што јас се прашувам, до кога мисли ГРУЕВСКИ ДА ГО ПОМАГА ЗАЕВ?
1, За да се поништи членот 7, потребно е да дојде до Уставни измени со предлог и гласање во Собранието.
2. За да дојде до таков чин, потребни им се две третини од гласовите од ВКУПНИОТ БРОЈ ПРАТЕНИЦИ или најмалку 81 гласови.
3. Овој денес во прва фаза го поминаа со 66 гласа “за.”
4. Прашање е што воопшто бараа пратениците од опозицијата внатре во салата на ваков предавнички акт.
5. Дали тоа значи дека кога ќе дојде денот на гласање за законот ке бидат и они сложни законот да помине.
6. Што треба да значи, “пеглање” на разликите и неуставностите на законот, како што изјави опозицијата, НАМЕСТО ДА ИЗЛЕЗАТ ОД САЛАТА И ДА ПРОТЕСТИРААТ ПРОТИВ ВАКВО ПРЕДАВСТВО НА СОПСТВЕНАТА ДРЖАВА?