16-01-2018 од С. Олумчев

Изјава прет неделните протести

Денеска гледам најави дека ВМРО ДПМНЕ ќе направело исклучок и дека во четврток ќе се појавеле во Собранието, за да го слушнат Јенс Столтенберг,представник на НАТО,кој ќе одржи говор. СеМакедонскиот Национален Совет -Македониум нема да направи исклучок и ќе бидеме пред Собранието на ПРОТЕСТ во 11 часот. Нашата порака е јасна и недвосмислена ! Нема што да слушаме , а уште помалку да одработуваме како Македонија за некои кои не се достојни ни во очи да не погледнат. Ако условот за влез во НАТО е промена на нашето име и идентитет, нема што да бараме во такви организации !

НАШАТА ПОРАКА Е ЈАСНА ! НЕКА ЗНААТ СИТЕ КОИ СЕ ВКЛУЧЕНИ ВО АГЕНДАТА ЗА ДЕНОМИНИЗАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА, ДЕКА МАКЕДОНИЈА ИМЕТО НЕ ГО МЕНУВА! НИЕ СМЕ МАКЕДОНЦИ И МАКЕДОНЦИ ЌЕ ОСТАНЕМЕ И СЕКОЈ ЕДЕН КОЈ СЕ ДРЗНАЛ ДА ПРЕГОВАРА ЗА НАШИОТ ИДЕНТИТЕТ,СЕКОЈ ЕДЕН СТРАНСКИ ЕМИСАР КОЈ СЕ ДРЗНАЛ НА МАСА ДА СТАВА НЕПРИСТОЈНИ ПРЕДЛОЗИ ЗА ПРОМЕНА НА НАШЕТО ВЕКОВНО ИМЕ И ИДЕНТИТЕТ,НЕ СЕ НИШТО ДРУГО, ОСВЕН НЕПРИЈАТЕЛИ НА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКИОТ НАРОД !

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s