Отворено Писмо 22 11 2017

Отворено Писмо и Предупредување до Македонскиот народ од страна на
СеМакедонскиот Национален Совет-
МАКЕДОНИУМ :

Ако не верувате во Теории на заговор против Македонија тогаш отворете ги ширум очите и прошетајте по неколку Скопски населби.
Ако и тогаш очите не ви се избодени со новите минариња на џамиите, тогаш седнете во автомобил и возете долж селата и градовите на Северо западна Македонија.
Качете се на Попова Шапка и забележите што се гради.
Продолжете на патот за Охрид преку Кичево, Дебар, Струга.
И не запирајте таму туку продолжете кон Битола па Прилеп и свртете накај Источно Македонските градови и села.
Вратете се повторно во Скопје со очи избодени од стотици нови минариња и џамии и запрашајте се:
Што се случува со нашата Македонија?
Што се случува со таа Библиска земја , единствена од сите Европски држави спомната 39 пати во Светото Писмо?
Што се случува со земјата во која Рамно Апосолот Павле го донесе за прв пат Христовото учение? Што се случува во земјата во која за прв пат беше крстена убавата и чедна Бојаџика, Лидија?Што се случува со земјата од која Македонските браќа Кирил и Методиј го пренесоа Светото Слово преку Македонскиот јазик?
Што се случува со земјата чиј што народ ги изгради првите Православни Цркви, ги исцрта најубавите икони и фрески и го подигна Крсот на Православието кон вишното Македонски небо?

Денес, Македонци наши, едно парче од таа Света Македонска Земја е под егзистенционална закана да биде потопена од Исламското Цунами чии што бранови се почесто надоваѓаат.
Зарем не ви е јасно, Македонци наши дека зад маската на пројектот” Албанизација” на Македонија се крие вистинското лице на оние што сакаат Македонија да ја избришат од светските мапи како Колевка на Христијанството, огниште во кое гори пламенот на Православната Вера.

Тој процес на Бришење, што не и успеа на Отоманската империја за 500 години, сега продолжува со сесрдна и свесна подршка на” Македонските” политичари и партии, посебно предводени од СДСМ и ВМРО- ДПМНЕ за сите овие 27 години од осамостојувањето.

Процесот започна во шеесеттите години на минатиот век за време на Титова Југославија кога КПМ на чело со Лазо Колишевски и Крсте Црвенковски ги спроведе пројектите “Дреновец ” 1 и 2 со плански населување на иљадници Албанци од Косово во Тетовско Полошкиот регион.
Тој план продолжи со Киро Глигоров и Бранко Црвенковски со стотици иљади нелегални државјанства, со бранот бегалци од Босна, со политиката за размена на територии првена во МАНУ и подржана од владата на Љубчо Георгиевски.

Никола Груевски и неговата партија беа соучесници , и сеуште се, во систематското преобличување на Македонскиит национален, и Духовен идентитет , како што тоа сега се гледа и со новата” реформска” комунистичко-балистичка влада на Заев поткрепена со кукавичкото молк на Ѓорѓи Иванов.
И додека ние Македонците си ги копаме очите едни на други и едни со други со пратјето искорнато од партиските плотја, ” остануваме слепи и не гледаме дека ” Македонските” партии и политичари, сите до еден , ја продаваат светата Македонска земја на “Тендери” со кои низ Македонија ќе се градат” Бегалски Кампови за Стотици иљади Муслимани од Блискиот Исток.

Тоа е цената што според Ѓаволскиот Договор склопен со ЕУ што го направија Груевски и Заев ќе ја платиме ние Македонците, Православните Христијани.
И додека нашата Македонска Православна Црква ја игра улогата на ЈУДА маскиран со ” политичка коректност, ние остануваме неми сведоци на фактот дека нашиот Фузички и Духовен Простор се намалува драматично и дека ако не се освестиме час поскоро, нашите молитви упатени кон Бога Господа ќе станат бледо, тихо и далечно ехо загубено од звучните минариња како најава дека се приближува Македонскиот Армагедон.
Како предупредување нека ни служат овие пророчки зборови :

“Тој што не ја почитува Мајката, е осуден да живее како сираче.
Народ што не ја почитува Македонија е осуден да живее како бездомник”.

Ние како МАКЕДОНИУМ остануваме на постулатите на борбата за Македонската кауза и верни на иделот.
Ќе се бориме со сите средства до крај за одбрана на нашиот идентитет и држава! Имаме јасна порака до сите кои го предадоа народот,дека Македонскиот народ ќе ги мине и овие премрежија и дека на крај сите вас предавниците ќе ве закачиме на ѕидот на срамот,како предавници на Македонските национални интереси и Македонскиот народ!

СеМакедонски Национален Совет
-МАКЕДОНИУМ

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s