Сите линии се поминати ! Сите граници !

Специјалната војна против Македонија е во својот најсилен замав и се прават сите напори од непријателите на Македонија да се стави крај на нашето постоење како народ и Македонија како држава!

Пред нецела година во Воден, се формираше Македонски културно образовен Центар – Македонски Даб .. Формиран е од страна на Евгенија Натцулиду и Отец Никодим Царкњаз. Регистриран од страна на Грчката држава,со сопствена сметка и печат. ДА !! Името е МАКЕДОНСКИ КУЛТУРНО ОБРАЗОВЕН ЦЕНТАР -МАКЕДОНСКИ ДАБ ! Со овој чин Евгенија и Никодим направија огромен исчекор за паравата на Македонците во Беломорска Македонија, ама направија и нешто друго,МНОГУ ПОГОЛЕМО ! Додека сите Македонски влади низ годините клечеа на коленици и преговараа за нашето име, сите до еден ПРЕДАВНИЦИ НА МАКЕДОНСКИОТ РОД И НАРОД , овие ХЕРОИ НА МАКЕДОНИЈА, Евгенија Натцулиду и Отец Никодим Царкњаз ЈА ПОБЕДИЈА ГРЧКАТА ДРЖАВА И ГО ДОБИЈА СПОРОТ ЗА ИМЕТО ! ЈА ПОБЕДИЈА ГРЧКАТА ДРЖАВА,затоа што ја принудија да регистрира МАКЕДОНСКИ културно образовен центар – МАКЕДОНСКИ ДАБ ! За оние кои не можат да разберат за што зборувам, да им објаснам.. Грчката држава регистрираше организација на Македонците со зборот Македонски на два пати во насловот на организацијата !!! За ова молчеа сите во Македонија освен мене,кој на два пати на гостувањата на ТВ Сонце го спомнав ова. А сите знаеја ! На Конгресот на Македониумот во Прилеп, Евгенија и Никодим беа присутни и таму се формираше Генерален Совет на Македонците со представници на Македонците од државата,соседството и од секаде низ светот. Евгенија и Никодим се дел од тој Генерален Совет на Македонците како представници на истиот од Беломорска Македонија !!
Синоќа се појави вест ! Евгенија Натцулиду од Воден, поднесе барање за дерегистрација на организацијата,заради закани по живот,личната сигурност,секакави вербални напади од страна на Грчката држава,разни понди и маџири,ама и од кодоши,шпиони и секакви продадени Македонци од Беломорска Македонија. Чекор на кој беше принудена ,заради никаква заштита од никој,а најмалце од државата Македонија ! Јас лично знам со што се соочуваше Евгенија,посебно и Никодим и ова денес го кажувам за да знаете целата вистина. ДЕКА ОВИЕ ТУКА,КОИ СЕ ЧУКААТ ВО ГРАДИТЕ ВО ИМЕ НА ПАТРИОТИЗМОТ, НАЈМНОГУ ГРУЕВСКИ,ИВАНОВ И КОМПАНИЈА , НЕ СЕ НИШТО ДРУГО ОСВЕН ПРЕДАВНИЦИ НА БОРБАТА ЗА МАКЕДОНСКАТА КАУЗА !

ДО СИТЕ ПРЕДАВНИЦИ НА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКИОТ НАРОД !!

Денеска повторно ќе му правите кворум за работа во собранието на СДСШ ! Ќе фрлате од говорница секакви тези дека сте патриоти, АМА … НАМЕСТО ДА НАПУШТИТЕ СЕДНИЦАТА И ДА НЕМААТ КВОРУМ ЗА РАБОТА,НАМЕСТО ДА СЕ БОРИТЕ СО НАРОДОТ ОД УЛИЦА ПРОТИВ ПРЕДАВСТВАТА ВРЗ МАКЕДОНИЈА,ВИЕ ДЕНЕС КЕ ДАВАТЕ АМИН НА ДВОЈАЗИЧНОСТ! ЗАТОА И ГРУЕВСКИ ДАДЕ НАЛОГ ЗА БОЈКОТ НА СИТЕ ПРОТЕСТИ ПРОТИВ ПРЕДАВСТВАТА ВРЗ МАКЕДОНИЈА,НАЈМНОГУ БОЈКОТ НА МАКЕДОНИУМОТ КОЈ ЦЕЛО ЛЕТО ПРОТЕСТИРА ! Заборавате една работа. Секое предавство,кога тогаш го стигнува правдината,ако не од народот,тогаш од господ ! Вие сте ЈУДИ на својот род,ПРЕДАВНИЦИ на Македонија и Македонскиот народ! И секој еден кој ве поддржува во вашите саботажи и бојкоти во одбрана на идентитетот и државата,слободно нека се нареди до вас ! Оти со прст не мрднал да направи барем наједноставното,а тоа е да излезе на протести !! Ќе бидете отфрлени од своите,а ЈАС ЛИЧНО ВИ ГАРАНТИРАМ ДЕКА НА ПЛОШТАД ВО СКОПЈЕ ЌЕ ДИГНАМ ЗИД НА СРАМОТ И ЛИЧНО ЌЕ ГИ ИСПИШАМ ВАШИТЕ ИМИЊА НА НЕГО,ЗА ДА СЕКОЈ КОЈ ШТО ЌЕ ПОМИНЕ, ДА ПЛУКА ПО ВАШИТЕ ИМИЊА КАКО НАЈГОЛЕМ СРАМ ВО ИСТОРИЈАТА НА МАКЕДОНИЈА ! ДА ПЛУКА ПО ИМИЊАТА НА ПРЕДАВНИЦИТЕ НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД!!! ВИЕ СТЕ ЈУДИ !!!!

СЕ ОБРАЌАМ И ДО МАКЕДОНЦИТЕ ВО ДРЖАВАТА И СЕКАДЕ КАДЕ ШТО ГИ ИМА ВО СОСЕДСТВОТО И СВЕТОТ !!!

Браќа и сестри Македонци !

Станувајте,дигнете се и исправете се против најголемите ПРЕДАВСТВА врз Македонија ! Ве слушам лидер барате !! ЛИДЕР СТЕ САМИТЕ ВИЕ ,СЕКОЈ ОД ВАС ЕДЕН ,САМ И ПОЕДИНЕЧНО !!! ДОСТА СО КУЛТОВИ НА ЛИЧНОСТИ !! БИДЕТЕ ЛИДЕР НА СОПСТВЕНАТА СВЕСТ И СОВЕСТ,НЕКА ВЕ ВОДИ ДУХОТ МАКЕДОНСКИ ВО ВАС, ИСПРАВЕТЕ СЕ И БОРЕТЕ СЕ ЗА МАКЕДОНСКИТЕ ПРАВДИНИ !!! НЕМОЈ ДА ЧЕКАТЕ НА ГРУЕВСКИ,ИВАНОВ И СЛИЧНИ. ОНИ СЕ НА ДРУГАТА СТРАНА И АМИНУВААТ НА ПОСЛЕДНОТО ОПЕЛО ВРЗ МАКЕДОНИЈА !!! СТАНУВАЈТЕ БРАЌА И СЕСТРИ,СТАРО И МЛАДО,МАКЕДОНЦИ КАДЕ И ДА СТЕ И БРАНЕТЕ СИ ЈА ДРЖАВАТА И ИДЕНТИТЕТОТ !!!!! БИДЕТЕ ЛИДЕРИ НА МАКЕДОНЕЦОТ ВО ВАС, БИДЕТЕ ЛИДЕРИ НА СЛОБОДАРСКИОТ ДУХ ВО ИМЕ НА ОПСТАНОКОТ НА МАКЕДОНИЈА НА СВЕТСКАТА КАРТА НА НАРОДИ !!! ВО ИМЕТО НА СЕМОЌНИОТ ГОСПОД БОГ, ВО ИМЕТО НА ХРИСТИЈАНСТВОТО, ВО ИМЕТО НА ВАШИТЕ ДЕЦА И ИДНИ ПОКОЛЕНИЈА,АМА И ВО ИМЕТО НА ВАШИТЕ ТАТКОВЦИ, ДЕДОВЦИ И ПРАДЕДОВЦИ, ВО ИМЕТО НА СЕТА ПРОЛЕАНА КРВ ЗА МАКЕДОНИЈА И ДАДЕНИ ЖРТВИ !!!! СТАНУВАЈТЕ ВЕЌЕ ЕДНАШ И ИЗЛЕГУВАЈТЕ НА УЛИЦА ДА СИ ЈА БРАНИТЕ ДРЖАВАТА И ИДЕНТИТЕТОТ !!!!

ВЕ ПОВИКУВАМ МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЦЕЛИОТ СВЕТ,КАДЕ И ДА ЖИВЕЕТЕ, СТАНУВАЈТЕ БРАЌА И СЕСТРИ И ИЗЛЕЗЕТЕ НА МАСОВНИ ДЕМОНСТРАЦИИ, ЗА ДА ЗНААТ И ГРУЕВСКИ И ЗАЕВ, ИВАНОВ И СИТЕ КОИ СЕ ВО МОМЕНТОВ ДЕКА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД Е ПРОТИВ НИВНИТЕ ПОЛИТИКИ НА ПРЕДАВСТВА ВРЗ МАКЕДОНИЈА !!!!

ВЕ ПОВИКУВАМ КАКО ПРЕТСЕДАТЕЛ НА СЕМАКЕДОНСКИОТ НАЦИОНАЛЕН СОВЕТ- МАКЕДОНИУМ,КАКО ЧЛЕН НА ГЕНЕРАЛНИОТ СОВЕТ НА МАКЕДОНЦИТЕ,КАКО РАКОВОДИТЕЛ НА НАРОДНАТА ВЛАДА ВО СЕНКА, АМА НАЈМНОГУ ВЕ ПОВИКУВАМ КАКО ВАШ БРАТ ПО КРВ И ПО РОД МАКЕДОНСКИ !!! ВО ИМЕТО НА МАКЕДОНИЈА !!!

Страшко Олумчев

МАКЕДОНЕЦ И НИШТО ПОВЕЌЕ !!!!!

МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ !!!

МАКЕДОНИЈА ЗА ВЕК И ВЕКОВИ !!

АМИН !!!!

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s