ЗА ДА ВИ БИДЕ ПОЈАСНО – Страшко Олумчев

Претседателот на државата може да стави крај на ова. Со еден единствен потег, според закон. Негова примарна надлежност е за склучување на меѓународни договори.

Во договорот со Бугарија е препишана и одредбата од Времената спогодба со Грција од 1995 (членот 6) со која се откажавме од грижата за Македонците во Грција, со што сега се откажуваме и од грижата за Македонците во Бугарија.

Знаете ли со кого си имате работа? Ги оставија луѓето на милост и немилост на тамошните режими. ОМО-Илинден крв даделе за своите права! Македонци живеат денес во Бугарија и немаат никакви права. Не им е дозволено ни да се изјаснат како Македонци.

Договор за добрососедство? Сите оние кои го оправдувале овој предавнички договор, станувале соработници на предавничките политики на двете најголеми Македонски партии.

Македониијо, свестете се! Овие тргнаа да не обезличат, да ни го продадат идентитетот. Свестете се на време! Со мочење и партиска послушност само им олеснувате на овие кој ја тераат агендата за уништување на Македонија и Македонскиот народ.

Го шетаа Бојко Борисов како паун по спомениците на Македонската историја. Терористот Талат Џафери со Македонска крв на рацете згазна на Крушево и го осквернави местотот. Сенароден протест викнавеме, без партии, без Сорос, без надворешни сатрапи. И очекувано беше дека голем број војкотирале, и слепо послушавте што ви нараедија. Сега, кога ќе го стокмат името, дали они пак ќе бојкотираат?

Ние, од СеМакедонскиот Национаелн Совет – “Македониум”, ќе продолжиме да браниме идентитетот со се што имаме. Никогаш нема де се отакажеме од нашите браќа и сестри во Беломорска или Пиринска Македонија, од Македонците во Албанија и Србија, и секаде во светот. Еден народ, една кауза.

Ќе дојде ден на сите Македонци – во Беломорска и Пиринска Македонија посебно и секаде во светот – по автоматизам ќе им се издаде Македонско државјанство. Па, да видеме после колку милиони сме во соседстото само. Тогаш ќе видете сите вие што молчите, а и овие што ни копаат гробот, како се прави договор за добрососедство.

Македонија била и ќе биде на Македонскиот народ. Придружете се!

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s