Alsat | Граѓани протестираа против потпишувањето на договорот меѓу Македонија и Бугарија

“Додека Заев и Борисов во владата го потпишуваа договорот за добрососедство пред зградата се собраа десетина граѓани кои протестираа против спогодбата. За демонстрантите спорна е точката со која, според нив, Бугарија се здобива со право да се грижи за повеќе од 140 илјади бугарски државјани во Македонија.

За учесниците на протестот договорот ги крши нивните права како народ.

Пред протестот граѓаните беа во кабинетот на претседателот каде ги доставија барања меѓу кои и она шефот на државата да го спречи договорот за добрососедство.”

 

http://www.alsat-m.tv/mk/%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%93%D0%B0%D0%BD%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D1%82%D0%BF%D0%B8%D1%88%D1%83%D0%B2/

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s