24 Vesti | Протести против потпишувањето на договорот со Бугарија – 31 Јули 2017

“Семакедонскиот национален совет „Македониум“ … излезе на протест против потпишувањето на договорот за добрососедство помеѓу Македонија и Бугарија. Од „Македониум“ велат дека не го прифаќаат договорот во целост, а најспорен според нив е целиот член 11.
 
Покрај протестот, тие доставиле и пет барања до претседателот на Република Македонија, Ѓорге Иванов кои се однесуваат на договорот со Бугарија, но и помилување на учесниците во крвавиот четврток во Собранието од 27 април.”

 

http://24vesti.com.mk/protesti-protiv-potpishuvanjeto-na-dogovorot-so-bugarija

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s