ПРОТЕСТ ПРОТИВ ПРЕДАВСТВАТА ВРЗ МАКЕДОНИЈА !

  • Ден – 31.07.2017
  • Час – 17.00
  • Место – Соборен Храм Св. Климент Охридски, Скопје, МАКЕДОНИЈА

https://www.facebook.com/events/1945227235735779/?active_tab=about

Браќа и сестри Македонци !

Во овие историски моменти на испит е ставена националната свест и љубовта кон татковината! Ордите на злото,повторно се појавија и темните облаци повторно се надвиснaa над Македонија!

Во овие моменти,пред и над се е потребно национално и духовно обединување на Македонскиот народ ! Единство и слога меѓу Македонците,каде и да се во светот! Повикуваме на свест, разум и ставање крај на поделбите по однос на НАЦИОНАЛНИТЕ МАКЕДОНСКИ ПРАШАЊА!

Борбата за македонската кауза се води со векови наназад и секогаш имало,како што има и сега национални предавници, кои сопствениот и личниот интерес го ставаат пред народот и државата!

СеМакедонскиот Национален Совет -Македониум веднаш по формирањето излезе со 18 точки со кои го повика Македонскиот народ на обединување и заеднички став и борба против сето зло што и е нанесено на државата и народот, посебно после осамостојувањето!

Дваесет и шест години сме сведоци на калкулантско однесување на политичките партии кои практикуваа власт, како и на водечките македонски политичари кои константно нанесуваа штета и на народопт и на државата! Нивното политикантство,задкулисни игри,штетни потписи во име на државата,не доведоа до овде! Дојдено е време сите заедно да им кажеме дека е ДОСТА!

Нас како народ, треба да не води идејата, љубовта кон татковината,националните чувства,треба да не води борбата за македонската кауза и зачувувањето на идентитетот, како и семакедонското национално и духовно обединување а не каприците,личните фрустрации и амбиции на поединци,кои сопствените интереси од позиција на власт ги ставија пред интересите на народот и државата!

Колективната Македонска национална свест е приоритет кој секогаш мора да ни биде на прво место!

СТОП ЗА ПРЕДАВНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКИОТ НАРОД! СТОП ЗА РАСПРОДАЖБАТА НА МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ! ОВДЕ НЕМА ПАРТИЈА И ПАРТИСКИ ИНТЕРЕСИ! МАКЕДОНИЈА Е ПРЕД ИСТОРИСКА БОРБА ЗА СОПСТВЕНИОТ ОПСТОЈ ! МАКЕДОНСКИ НАРОДЕ ! ОБЕДИНИ СЕ И ЗАСТАНИ ВО ОДБРАНА НА МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ! ДА ИМ ПОКАЖЕМЕ НА 31.07.2017 ГОДИНА, ДЕКА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД ЈА ИМА СВОЈАТА ДУХОВНА И НАЦИОНАЛНА СИЛА ! ЗА МАКЕДОНИЈА! ОВДЕ Е ЦРВЕНАТА ЛИНИЈА И НИ ЧЕКОР ПОНАТАМУ! СТОП ЗА ПРЕДАВСТВАТА ВРЗ МАКЕДОНИЈА! МАКЕДОНИЈА НА МАКЕДОНЦИТЕ!

СеМакедонски Национален Совет -Македониум

 

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s