ДА БИДЕ ЈАСНО !

СеМакедонскиот Национален Совет-Македониум е формиран како организација заради одбрана на Македонските национални интереси! 

После се што покажаа за 27 години сите кои раководеа со државата, сите кои беа на позиција и кои потпишуваа штетни документи во име на државата и народот, сите кои на Македонскиот народ му наметнаа сиромаштија, сите кои коалицираа со УЧК и сите кои на било кој начин придонесоа за денешнава состојба! Ја урнисаа државата до темел, безбедносно,финансиски и на секој друг начин. Наметнаа граѓански модел кој директно го ништи националниот модел на уредување и денес го добиваме и резултатот и сметката. Се само заради нивната сервилност и неспособност. Македонија ја направија држава без влијателни пријатели во светот, не испокараа со сите, а се однесуваат како се да е во ред и ништо освен нивните лични интереси не беше во преден план. Што е најболно и најмизерно,го предадоа сопствениот народ, истиот оној народ на кој пред избори му одат дома и крајно безобразно го лажат до бесвест. Му наметнаа невидена индоктринација со секакви платеници од наводни новинари, глумат национал патриоти, а се што прават е ниту повеќе,ниту помалку – Најголемо предавство на Македонските национални интереси ! БРОЈОТ НА СОРАБОТНИЦИ НА СТРАНСКИТЕ ТАЈНИ СЛУЖБИ ВО РАКОВОДСТВАТА НА ПАРТИИТЕ Е ГОЛЕМ ! Затоа и се однесуваат така раководствата нивни и затоа интересите на странците се во преден план! Продадени за пари на странски интереси, за моќ и за власт, на штета на сопствениот народ и држава,на штета на МАКЕДОНИЈА! Почнете од Глигоров,преку Љубчо и Бранко,па се до Груевски и Заев,сите до еден си го дадоа својот допринос за денешнава состојба. Преговараа за името, коалицираа со УЧК, прифатија се што им беше наложено однадвор, вештачки ја сменија демографската слика на Македонија, намерно го втурнаа народот во сиромаштија и беда, за да денес имаме вештачки дестабилизации наметнати однадвор, за да се постигне крајната цел, ништење на Македонскиот идентитет и држава ! Државата на Македонскиот народ !

Денес јавно пред сите кажувам,пред целиот Македонски народ, за да биде јасно и гласно !

За мене,МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ СЕ ПРЕД И НАД СЕ ! НИШТО ПОВЕЌЕ,НИШТО ПОМАЛКУ !

Во овие историски моменти за државата МАКЕДОНИУМОТ е единствениот излез од овој ќорсокак во кој не втурнаа сите гореспоменати и пред бога сум заколнат дека ќе одам до крај со одбраната на МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ! По секоја цена ! Немам намера да дозволам коските на прадедо ми,дедо ми,татко ми да се превртуваат во гробот! Исто како што немам намера, после извесно време да се погледнам во огледало и да гледам човек кој не направил ништо,за одбрана на сопствениот идентитет,народ и држава! Немам намера да се погледнам во огледало и да гледам човек кој е претворен во безлична аморфна маса, без идентитет! 

Од тие причини,денес повторно пред целиот Македонски народ ги постирам јавно да се видат 18-те постулати,кои се дел од програмата на МАКЕДОНИУМОТ и кои представуваат единствениот вистински излез за Македонија !

1)ПРЕКИН НА ПРЕГОВОРИТЕ ЗА ИМЕТО И ПОДНЕСУВАЊЕ БАРАЊЕ ПРЕД ООН ЗА СТАВАЊЕ КРАЈ НА ОВАА ГОЛГОТА ПО ОДНОС НА ПРАШАЊЕТО НА ИДЕНТИТЕТОТ,СОГЛАСНО ПОВЕЛБИТЕ НА ООН!

2)ВРАЌАЊЕ НА НАЦИОНАЛНОТО МАКЕДОНСКО ЗНАМЕ-СОНЦЕТО ОД КУТЛЕШ ЗА ДРЖАВНО ЗНАМЕ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА !

3)СТАВАЊЕ НА ЗЕМСКИОТ ГРБ,ЗЛАТНО ЖОЛТ ЛАВ СО КРУНА НА ГЛАВАТА,НА ЦРВЕН ШТИТ,ЗА ДРЖАВЕН ГРБ НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!

4)СПРОВЕДУВАЊЕ НА ПОПИС ! РЕВИЗИЈА И ПОНИШТУВАЊЕ НА БЕСПРАВНО ИЗДАДЕНИ МАКЕДОНСКИ ДРЖАВЈАНСТВА НА АЛБАНЦИ ОД КОСОВО И АЛБАНИЈА !

5)РЕВИЗИЈА НА СИТЕ ШТЕТНО ПОТПИШАНИ ДОГОВОРИ ВО ИМЕ НА ДРЖАВАТА ОД 1990-ТА ГОДИНА НАВАКА И НИВНО ЕДНОСТРАНО ПОНИШТУВАЊЕ!

6)РЕВИЗИЈА НА ПРИВАТИЗАЦИЈАТА НА ОПШТЕСТВЕНИОТ КАПИТАЛ,КАКО И КУПОПРОДАЖНИТЕ ДОГОВОРИ НА НАЈГОЛЕМИТЕ МАКЕДОНСКИ КОМПАНИИ,ПРОДАДЕНИ НА СТРАНЦИ!

7)ПОНИШТУВАЊЕ НА РАМКОВНАТА КАПИТУЛАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА И НА ДОГОВОРИТЕ ОД ПРЖИНО!

8)РЕВИЗИЈА НА ИМОТИТЕ НА СИТЕ МАКЕДОНСКИ ПОЛИТИЧАРИ ВО ЗЕМЈАВА И СТРАНСТВО ОД 1990-ТА ГОДИНА ПА НАВАКА!

9)РЕВИЗИЈА НА МАКЕДОНСКОТО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО,КАКО И СИТЕ АРТЕФАКТИ И ПИШАНИ ИСТОРИСКИ ДОКУМЕНТИ ДА СЕ ВРАТАТ ВО ДРЖАВАТА!сТАВАЊЕ КРАЈ НА ФАЛСИФИКАТИТЕ ПОВРЗАНИ СО МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА И КУЛТУРА!

10)ЛУСТРАЦИЈА

11)ВРАЌАЊЕ НА УКРАДЕНИТЕ МАКЕДОНСКИ ПАРИ ВО ИМЕ НА НАРОДОТ ВО БУЏЕТОТ НА ДРЖАВАТА И ПОНИШТУВАЊЕ НА СИТЕ ЗАКОНСКИ НОРМАТИВИ И АКТИ ДОНЕСЕНИ ОД ПАРТИИТЕ,КОИ ПОТТИКНАА СИРОМАШТИЈА И БЕДА НА НАРОДОТ И ВИНОВНИЦИТЕ ЗА ТОА ДА БИДАТ ИЗНЕСЕНИ ПРЕД ЛИЦЕТО НА ПРАВДАТА!

12) УКИНУВАЊЕ НА АБОЛИЦИЈАТА,КАКО ПРАВНО СРЕДСТВО ЗА АМНЕСТИРАЊЕ ОД КРИМИНАЛ,СТОРЕН ОД ПОЗИЦИЈА НА ВЛАСТ!

13)ПОНИШТУВАЊЕ НА АМНЕСТИЈАТА НА УЧК И НИВНО СПРОВЕДУВАЊЕ ПРЕД ЛИЦЕТО НА ЗАКОНОТ И ПРАВДАТА ЗА ЗЛОСТОРСТВО СПРЕМА ЧОВЕШТВОТО И МАКЕДОНСКИОТ НАРОД,КАКО И ЗА АГРЕСИЈА ВРЗ РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА И НИВНО ИСФРЛАЊЕ ОД РЕДОВИТЕ НА АРМ И МВР,КАКО И ОД СИТЕ ДРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ!

14)НОСЕЊЕ НА ЗАКОН ЗА БРАНИТЕЛИТЕ СО КОИ НА ИСТИТЕ ЌЕ ИМ СЕ ДАДАТ ПОСЕБНИ ПРАВА,ЗА ЗАСЛУГИ ЗА ОДБРАНА НА ДРЖАВАТА И ВОДЕЊЕ ПОСЕБНА ГРИЖА ЗА НИВНИТЕ ФАМИЛИИ !

15)УКИНУВАЊЕ НА ЕТНИЧКИТЕ ПАРТИИ НА МАЛЦИНСТВАТА! ДОКОЛКУ САКААТ ДА ЧЛЕНУВААТ ВО ПАРТИЈА,СЕ ДОЗВОЛУВА ДА ЧЛЕНУВААТ ВО ДРУГИ ПАРТИИ!

16)НОСЕЊЕ НА ЗАКОН СО КОЈ ЕДИНСТВЕНО МАКЕДОНСКИОТ ЈАЗИК И НЕГОВОТО КИРИЛСКО ПИСМО СЕ СЛУЖБЕНИ ВО РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА!

17)ФОРМИРАЊЕ НА МИНИСТЕРСТВО ЗА ИСЕЛЕНИЦИ,КАКО И ПРОМЕНА НА НАЧИНОТ НА ГЛАСАЊЕ ЗА ИСЕЛЕНИЦИТЕ! ДА СЕ ВОВЕДЕ ГЛАСАЊЕ ВО ЦРКОВНИТЕ ОПШТИНИ КАДЕ ШТО ЖИВЕАТ,ПОД НАДЗОР НА ДРЖАВНИТЕ СЛУЖБИ АНГАЖИРАНИ ЗА ТОА!ДОДЕЛУВАЊЕ МАКЕДОНСКО ДРЖАВЈАНСТВО ПО АВТОМАТИЗАМ НА СЕКОЈ КОЈ Е ПО РОД И ПО КРВ МАКЕДОНЕЦ,БИЛО КАДЕ ВО СВЕТОТ!

18)ОБНОВУВАЊЕ НА ЗАДОЛЖИТЕЛЕН ВОЕН РОК ОД 6 МЕСЕЦИ ЗАРАДИ ОБНОВУВАЊЕ И ЗАЦВРСТУВАЊЕ НА МАКЕДОНСКИОТ БЕЗБЕДНОСНО-ОДБРАМБЕН СИСТЕМ!

Време е Македонскиот народ да се отргне од партиските спреги и интересите на раководствата на истите и да застане бескомпромисно во одбрана на Македонските национални интереси! Затоа МАКЕДОНИУМОТ повикува на СЕНАЦИОНАЛНО ОБЕДИНУВАЊЕ ! Ние како Македонски народ немаме друга алтернатива и избор и мораме заедно браќа и сестри Македонци,сложно и сите како еден да си го браниме нашето,она што ни е оставено во аманет,мора да си ја браниме МАКЕДОНИЈА! Обединети! Духовно,национално и секако! Македонија е држава на Македонскиот народ! Малцинствата кои живеат во неа си имаат матични држави и тука ќе се стави крај на секакви мешетарења по однос на ова прашање.

БРАЌА И СЕСТРИ МАКЕДОНЦИ !

Во Македонија и секаде по светот,каде и да сте,каде и да живеете! Македонија преживува голгота и историски моменти и темните облаци повторно се надвиснати од сите страни! Време е за ставање крај на кавгите и расправиите помеѓу Македонскиот народ! Обединете се во име на националните интереси и покажете на овие темни сили колкава е силата на Македонскиот народ! Колкава е силата на Македонското сонце! МАКЕДОНИУМОТ е сила која ќе ја осетат сите предавници на борбата за Македонската кауза,затоа што Македониумот е Македонскиот народ! Сега е време на национално и духовно помирување и обединување на Македонците и ставање крај на 27-годишната распродажба на Македонските национални интереси! Обединети и сложно како еден, време е Македонија да добие НАРОДНА МАКЕДОНСКА ВЛАСТ, А НЕ ВЛАСТ СОСТАВЕНА ОД КРВНИЦИТЕ НА МАКЕДОНИЈА И МАКЕДОНСКИОТ НАРОД КОИ САКААТ ДА НИ ГО УНИШТАТ ИДЕНТИТЕТОТ И ДА НИ ЈА РАСПАРЧАТ ДРЖАВАТА !

ВО ИМЕ НА БОРБАТА ЗА МАКЕДОНСКАТА КАУЗА,МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИОНАЛНИ ИНТЕРЕСИ,ГИ ПОВИКУВАМ ЈАВНО СИТЕ МАКЕДОНСКИ ОРГАНИЗАЦИИ, ВО МАКЕДОНИЈА И СЕКАДЕ ВО СВЕТОТ КАДЕ НЕ ИМА,ДА СЕ ОБЕДИНИМЕ КОН МАКЕДОНИУМОТ, СЕ ДО ПОСЛЕДНИОТ МАКЕДОНЕЦ КАДЕ И ДА Е, ДА СТАВИМЕ КРАЈ НА РАСПРОДАЖБИТЕ И ДЕЛБИТЕ НА МАКЕДОНИЈА!

МАКЕДОНИЈА Е ДРЖАВА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОД !

МАКЕДОНИЈА Е НА МАКЕДОНЦИТЕ!

АР МАКЕДОН !!

Страшко Олумчев

Претседател на 

СеМакедонскиот Национален Совет-Македониум

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s